Izjava o varstvu podatkov

Ta izjava o varstvu podatkov obvešča uporabnike glede vrste, obsega in namenov zbiranja in uporabe osebnih podatkov s strani odgovornega ponudnika [HIT PRELESS d.o.o., Žlebe 1, 1215 Medvode, Slovenija] na tej spletni strani (v nadaljnjem besedilu “ponudba”).

Pravna podlaga za varstvo podatkov je v zveznem zakonu o varstvu podatkov (BDSG) in Zakonu o telemedijih (TMG).

Podatki o dostopu/dnevniške datoteke strežnika

Ponudnik (ali njegov ponudnik spletnega prostora) zbira podatke o vsakem dostopu do ponudbe (tako imenovane dnevniške datoteke strežnika). Podatki o dostopu vključujejo:

Ime spletnega mesta, do katerega dostopate, datoteka, datum in čas dostopa, količina prenesenih podatkov, obvestilo o uspešnem dostopu, vrsta in različica brskalnika, uporabnikov operacijski sistem, referenčni URL (prej obiskana stran), IP naslov in ponudnik, ki zahteva dostop.

Ponudnik uporablja dnevniške podatke samo za statistične vrednotenje za namene delovanja, varnosti in optimizacije ponudbe. Ponudnik pa si pridržuje pravico, da dnevniške podatke naknadno preveri, če obstajajo utemeljeni razlogi za sum nezakonite uporabe.

Ravnanje z osebnimi podatki

Osebni podatki so podatki, ki jih je mogoče uporabiti za identifikacijo osebe, tj. informacije, ki vodijo do osebe. To vključuje ime, e-poštni naslov ali telefonsko številko. Osebni podatki vključujejo tudi podatke o preferencah, hobijih, članstvih ali o tem, katera spletna mesta si je nekdo ogledal.

Osebne podatke ponudnik zbira, uporablja in posreduje le, če to zakon dovoljuje ali če se uporabniki strinjajo z zbiranjem podatkov.

Vzpostavljanje stika

Ob stiku s ponudnikom (na primer prek kontaktnega obrazca ali e-pošte) se podatki uporabnika shranijo za namene obdelave zahteve in za primer, če se pojavijo nadaljnja vprašanja.

Vključevanje storitev in vsebin tretjih oseb

Lahko se zgodi, da bodo v to spletno ponudbo vključene vsebine tretjih oseb, kot so videoposnetki z YouTuba, zemljevidi iz Google Zemljevidov, RSS viri ali grafike z drugih spletnih mest. To vedno predpostavlja, da ponudniki te vsebine (v nadaljnjem besedilu “tretji ponudniki”) zaznavajo IP naslov uporabnikov, ker brez IP naslova vsebine ne bi mogli poslati v brskalnik ustreznega uporabnika. Za prikaz te vsebine je zato potreben IP naslov. Prizadevamo si uporabljati samo vsebino, katerih ponudniki za dostavo vsebine uporabljajo samo IP naslov. Vendar nimamo vpliva na to, ali tretji ponudnik shrani IP naslov, npr. za statistične namene. Uporabnike bomo o tem obvestili, kolikor se tega zavedamo.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki omogočajo shranjevanje določenih informacij, povezanih z napravo, na uporabnikovo dostopno napravo (računalnik, pametni telefon ali podobno). Po eni strani služijo prijaznosti spletnih strani in s tem uporabnikom (npr. shranjevanje prijavnih podatkov). Služijo tudi za beleženje statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta in omogočajo analize spletnih strani, da bi izboljšali ponudbo. Uporabniki lahko vplivajo na uporabo piškotkov. Večina brskalnikov ima možnost, ki omeji ali popolnoma prepreči shranjevanje piškotkov. Vendar pa poudarjamo, da je uporaba in zlasti prijetnost uporabe brez piškotkov omejena.